تاریخ انتشار : یکشنبه 14 خرداد 1391 - 19:34
کد خبر : 493
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای وضعیت اجتماعی بسته هستند

وضعیت اجتماعی

وضعیت اجتماعی

وضعیت اجتماعی  ۱ – مذهب    اهالی بندرانزلی  ، مسلمان و شعیه مذهب و دارای مساجد  و تکایا  وگورستان مخصوص به خود هستند . زیارتگاه انزلی : بی بی حوریه در سوسر غازیان  – امامزاده صالح  در غازیان  – حاج سید محمد نجفی در سامانسر غازیان آقاپیـر درکلویر  – بشمن پیـر در بشمن اقلیت های

وضعیت اجتماعی

 ۱ – مذهب

   اهالی بندرانزلی  ، مسلمان و شعیه مذهب و دارای مساجد  و تکایا  وگورستان مخصوص به خود هستند . زیارتگاه انزلی :

بی بی حوریه در سوسر غازیان  – امامزاده صالح  در غازیان  – حاج سید محمد نجفی در سامانسر غازیان آقاپیـر درکلویر  – بشمن پیـر در بشمن

اقلیت های مذهبی :

    حدود ۴۵ خانوار ارمنی با جمعیتی۱۵۰ نفر در انزلی زندگی می نمایند که دارای کلیسائی قدیمی  باسابقه ای بیش از ۲۵۰ سال در میدان شهر مقابل ساختمان دادگستری و یک گورستان مقابل گورستان مسلمانان میباشند که در مواقع لزوم کشیش از تهران می آید .این بندر پیرو دین زردتشی ندارد  و فقطیک نفر کلیمی در انزلی زندگی مینماید .

۳ – خصوصیات اخلاقی

اهالی بندرانزلی  ، از گذشته های دور به میهمان نوازی مشهور بوده اند و همین امر باعث میگردیدکه سیل مسافرین به این بندر سرازیر گردد . چنانچه مواردی غیر از آن مشاهده میشدبه احتمال قوی وسیله غیربومی ها و یا از طرف مسافرین وارد بوده است . زیرا همه ساله صدها هزار بلکهچند میلیون نفر از سراسر کشور به انزلی می آمدند که اگر مهربانی  ومیهمان نوازی وحسن سلوک مردماین بندر نبود  امکان ورود این همه مسافر  در یک شهر با مساحت کم  و محدود وجود نداشت .

۴ – غذای محلی  :

   درگذشته تنها خوراک مردم انزلی ، برنج بوده است  ، ناهار و شام و حتی صبحانه  ، معروف است  اگر خانه ای ناهار آبگوشت  داشت  و پدر خانواده  از نانوائی  ، نان خریداری میکرد  ناچار آن را مخفیانه به منزل می رسانید که مبادا ببینند و بگویند فلانی وضعش خراب است به ناچار نان می خورد . ولی امروزه اکثریت اهالی فقط  ناهار برنج می خورند  واکثراً  درشهر به جای کته پلو ، پلو را آبکش  می نمایند  و شب ها نیز نان صرف میکنند . سابقاً قبل از ظهر  و نزدیک عصر خصوصاً در روستاها دورهم می نشستند  پلوی سرد  (( سرد پلا  )) را  با مغز گردو  ، پیاز  ، سیر  و اشپل ماهی  شور می خوردند  و در سر سفره  هر خانوار در تمام فصول ماهی وجود داشت ( ماهی شور  – ماهی دودی  ) ودر فصل پائیز  و زمستان  هم ماهی سرخ کرده  -ماهی فی ویچ ، ماهی تنوری و انواع ماهی با پخت های مختلف ، افسوس که این برنامه غذائی به فراموشی سپرده شد و بسیاری ازخانواده ها دستشان از ماهی کوتاه است . معروفترین ماهی های بندرانزلی  ((ماهی سفید  – سوف  – کپور – کنال – اردک ماهی – کولی – کولمه  )) و لذیذترین آنها ماهی سفید وکباب ماهی اوزون برون میباشد .  از خورشت های محلی که معروف است :  باقلی قاتق  – فسنجان  – ترشه ترهمیرزا قاسمی  – سبزی قورمه  – آلو مسما  – قیمه  – مرغ ترش  – سیر قلیه  و ۰۰۰۰

از چاشنی های معروف : سیر ترشی  – هفت بیجار  – بادمجان ترشی  – شلغم  – ترشی – خیارشور که معمولاً در خانه ها نیز میگذارند .

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.